Search found 24 matches

by iwasaperson
Thu 26 Oct, 2017 5:53 am
Forum: Development
Topic: 286 12Mhz clock speed is slightly different
Replies: 3
Views: 339

Re: 286 12Mhz clock speed is slightly different

SarahWalker wrote:It's really going to depend on what clock the motherboard provides. The 286/12 motherboard I own definitely clocks the CPU at 12.0 (divided down from a 48 MHz oscillator).

Just checked my Dell 286 rig. 12.5 MHz divided from a 25MHz clock.
by iwasaperson
Fri 29 Sep, 2017 1:08 am
Forum: Development
Topic: v13 feature freeze end of Friday 13th October
Replies: 19
Views: 2254

Re: v13 feature freeze end of Sunday 8th October

Couldn't make it just a few days later?
V13 freeze on Friday the 13th, which also happens to be in October.
by iwasaperson
Tue 15 Aug, 2017 4:06 am
Forum: Development
Topic: Proprietary API videocards
Replies: 6
Views: 833

Re: Proprietary API videocards

Only Radeon 8500 supports native Truform. Not even R200's variations do. The wide variety of Radeons I do own don't support Truform either. There's not enough consumer CPU power in the world currently on emulating 3d cards that new anyway, it'd probably have to be vulkan'd for best results. I'm sur...
by iwasaperson
Mon 14 Aug, 2017 10:24 pm
Forum: Development
Topic: Development screenshots
Replies: 44
Views: 16471

Re: Development screenshots

3DFX SLI?
by iwasaperson
Sat 12 Aug, 2017 12:07 am
Forum: Development
Topic: [Linux] GUI discussion
Replies: 218
Views: 13922

Re: [Linux] GUI discussion

Oh then I see, it probably takes a while for your GPU to copy the display-image. I didn't think that would be an issue. I have created another branch (performance_test) where I instead copy the display-image to a temporary buffer and then copy that to the GPU later, it might help. That fixed it rig...
by iwasaperson
Thu 10 Aug, 2017 8:12 pm
Forum: Development
Topic: [Linux] GUI discussion
Replies: 218
Views: 13922

Re: [Linux] GUI discussion

Hmm, the rendering is performed in a separate thread from the emulation so it shouldn't slow it down too much. Not sure what could cause that. Looks like I made a mistake in my analysis. I get equally low performance with both OpenGL and GL3, but with software rendering, I get full speed. Even 386S...
by iwasaperson
Tue 08 Aug, 2017 6:18 pm
Forum: Development
Topic: [Linux] GUI discussion
Replies: 218
Views: 13922

Re: [Linux] GUI discussion

Oh oops, don't code while tired :) Try it now. That worked. Shader is working fine now (iGPU). I usually code my best while tired :P On another note, I've noticed that GL3 slows down the emulation quite a bit compared to Software or OpenGL. I can't even run a 486DX2 66 at full speed on my 6600K whe...
by iwasaperson
Mon 07 Aug, 2017 9:41 pm
Forum: Development
Topic: [Linux] GUI discussion
Replies: 218
Views: 13922

Re: [Linux] GUI discussion

bit wrote:Hmm that's strange. What does pcem.log say?
by iwasaperson
Mon 07 Aug, 2017 9:04 pm
Forum: Development
Topic: [Linux] GUI discussion
Replies: 218
Views: 13922

Re: [Linux] GUI discussion

I looked at the source for RetroArch and found out that they set the GLSL-version manually if it isn't defined, which is the case with this shader. I've added that as well and updated the branch, maybe it will compile now. That just broke everything and now GL3 won't work even without any shaders (...
by iwasaperson
Sun 06 Aug, 2017 10:07 pm
Forum: Development
Topic: [Linux] GUI discussion
Replies: 218
Views: 13922

Re: [Linux] GUI discussion

Still does not compile on my Intel iGPU machine. I'll test with fglrx and edit this post with results. EDIT: With fglrx the shader compiles correctly and seems to work just as expected so long as I turn off any input scaling in the GL3 menu. I get smooth scrolling with Keen 4 and ZSNES other than th...
by iwasaperson
Sun 06 Aug, 2017 4:59 am
Forum: Development
Topic: [Linux] GUI discussion
Replies: 218
Views: 13922

Re: [Linux] GUI discussion

Using Intel iGPU (6600K) on Debian stretch with Mesa 13.0.6. Just updated both your fork and the shaders. Still not working. Hmm, I wonder if it might be a driver issue. Unfortunately I don't have that combination available to test with. Have you tried the same shader with RetroArch? Is there anyon...
by iwasaperson
Thu 03 Aug, 2017 11:37 pm
Forum: Development
Topic: [Linux] GUI discussion
Replies: 218
Views: 13922

Re: [Linux] GUI discussion

I tried that shader on three different computers and it was compiled without issues on all of them. Are you using the latest version from https://github.com/libretro/glsl-shaders/? It might be an issue with the graphics driver though, what GPU and driver version are you using? Even though it compil...
by iwasaperson
Mon 31 Jul, 2017 9:51 pm
Forum: Development
Topic: [Linux] GUI discussion
Replies: 218
Views: 13922

Re: [Linux] GUI discussion

Is there a way to get the sharp-bilinear shader (in libretro's pack retro/sharp-bilinear.glslp) working? It essentially completely fixes uneven pixel scaling by scaling the image evenly to a high resolution, then downscaling back to your preferred resolution using a bilinear filter. The pixels are s...
by iwasaperson
Sun 16 Jul, 2017 9:08 pm
Forum: Development
Topic: [Linux] GUI discussion
Replies: 218
Views: 13922

Re: [Linux] GUI discussion

I can't get either pcem or your fork to recognize any ROMs lately. It worked just fine in previous versions (I have all of my ROM names lowercase), but something seems to have changed preventing it from working.

I'm using Debian 9, and I've never had this issue in the past.
by iwasaperson
Tue 27 Jun, 2017 7:23 pm
Forum: General
Topic: bleem! Gives BSOD on Open
Replies: 4
Views: 463

Re: bleem! Gives BSOD on Open

omarsis81 wrote:Does pclog.txt reveal something useful?


Last thing before I shut it down:

Data seg fail - 002B:C0001570 0030 0 9300
Data seg fail - 0028:C000235E 002B 0 9B00

Attached the rest.
by iwasaperson
Tue 27 Jun, 2017 1:36 am
Forum: General
Topic: bleem! Gives BSOD on Open
Replies: 4
Views: 463

Re: bleem! Gives BSOD on Open

ATAPI emulation at this point doesn't make any early W9X ASPI-driven PSX emulator happy. The farthest you'll get in any PSX emulation in PCem is launching the debugger on the bios in PSEmu Pro. Also happens when I try loading the game with Daemon Tools inside the OS (and disabling the CD drive comp...
by iwasaperson
Tue 27 Jun, 2017 12:05 am
Forum: General
Topic: bleem! Gives BSOD on Open
Replies: 4
Views: 463

bleem! Gives BSOD on Open

I'm trying to run bleem! 1.5 (I like running old inaccurate emulators to experience the history of emulation for myself), and every time I try to open it, I get a BSOD. I have tested in V12 and the latest dev release (as of 2017-06-26), and the results are very consistent. I am running it under Wind...
by iwasaperson
Tue 20 Jun, 2017 2:30 am
Forum: General
Topic: Personal AMI WinBIOS Dump Won't Run.
Replies: 5
Views: 506

Re: Personal AMI WinBIOS Dump Won't Run.

So I dumped the BIOS from my Deep Green motherboard in hopes of being able to run the same version on PCem, but it just sits at a black screen when I replaced the existing WinBIOS (older version). Deep Green is a brand? :roll: Never heard of it What model is it? http://motherboards.mbarron.net/mode...
by iwasaperson
Mon 19 Jun, 2017 6:25 am
Forum: General
Topic: Personal AMI WinBIOS Dump Won't Run.
Replies: 5
Views: 506

Personal AMI WinBIOS Dump Won't Run.

So I dumped the BIOS from my Deep Green motherboard in hopes of being able to run the same version on PCem, but it just sits at a black screen when I replaced the existing WinBIOS (older version). I have previously dumped the BIOS from my Pentium rig and ran it successfully with PCem (replacing the ...
by iwasaperson
Wed 24 Aug, 2016 12:21 am
Forum: General
Topic: [REQ] Roland MT-32 Emulation
Replies: 4
Views: 1537

Re: [REQ] Roland MT-32 Emulation

leilei wrote:It's risky. and not something one "should" do

The MT-32 ROM is public domain due to Roland forgetting to register the code: https://en.wikipedia.org/wiki/Roland_MT-32#Emulation
by iwasaperson
Tue 08 Dec, 2015 4:15 am
Forum: General
Topic: Host machine survey
Replies: 95
Views: 23512

Re: Host machine survey

3570K @ 4.0GHz
8GB RAM
Debian stable 64-bit (main/contrib only, no non-free)

Runs PCem 10.1 perfectly until I get into higher performance Pentiums (even with dynarec)
by iwasaperson
Tue 17 Nov, 2015 10:34 pm
Forum: General
Topic: [Q] Roland SC-55/SC-88 emulation?
Replies: 8
Views: 5638

Re: [Q] Roland SC-55/SC-88 emulation?

He could always leave the ROM dumping to someone else and not distribute it, like many emulators do with their respective BIOS.

I am planning on getting an SC-8850 sometime in the future anyway, so It's not a huge deal to me.
by iwasaperson
Sun 15 Nov, 2015 6:51 am
Forum: General
Topic: Audio Latency
Replies: 4
Views: 1732

Re: Audio Latency

I am also having major problems with this. PCem is always running at 100% for me, and I am getting around half a second of latency from when I do something to when the sound is supposed to play. This happens both with the PC Speaker, and with an audio card.
by iwasaperson
Sun 15 Nov, 2015 6:48 am
Forum: General
Topic: [Q] Roland SC-55/SC-88 emulation?
Replies: 8
Views: 5638

[Q] Roland SC-55/SC-88 emulation?

Is it even possible? What would it take? Do we have ROM dumps?

I think every DOS gamer knows that the SC-88 is the MIDI device to have for old school games. Will there ever be support for it in PCem?

Go to advanced search