Search found 10 matches

by Mr.Nacho
Sun 05 Feb, 2017 10:29 pm
Forum: General
Topic: Audio Lag with PCem 11 (was able to repro in latest source)
Replies: 50
Views: 5526

Re: Audio Lag with PCem 11 (was able to repro in latest source)

Thanks SarahWalker and Battler. I'll keep testing to see if I notice any other regressions with these changes.
by Mr.Nacho
Sun 05 Feb, 2017 5:49 am
Forum: Development
Topic: Cannot compile a working executable
Replies: 15
Views: 1973

Re: Cannot compile a working executable

I use GCC 4.7.2-1. I also followed Dreamer's instructions -- it says that you need to remove the GCC packages from the main installer and to install 4.7.2-1 manually afterwards. That worked for me.
by Mr.Nacho
Sun 05 Feb, 2017 4:56 am
Forum: General
Topic: Audio Lag with PCem 11 (was able to repro in latest source)
Replies: 50
Views: 5526

Re: Audio Lag with PCem 11 (was able to repro in latest source)

Battler I think you might be on to something! I have no fluttering or stuttering audio with your changes. Tested in both Doom and Windows 98 (P75 - P133). Here's the catch, that's as long as I remove the "OpenAL32.dll" file from the pcem folder. With your changes, if I keep the "OpenA...
by Mr.Nacho
Fri 03 Feb, 2017 12:35 am
Forum: General
Topic: Audio Lag with PCem 11 (was able to repro in latest source)
Replies: 50
Views: 5526

Re: Audio Lag with PCem 11 (was able to repro in latest source)

I compiled latest (up to commit 1224567) and I'm still experiencing the fluttering in Windows 98 while playing the WAV file.

I also have a Realtek ALC892.
by Mr.Nacho
Fri 03 Feb, 2017 12:16 am
Forum: General
Topic: Host machine survey
Replies: 95
Views: 23501

Re: Host machine survey

Main Desktop:
i7 4770K
16GB RAM
Nvidia GTX 770 4GB
Realtek® ALC892
Windows 10

"Retro" PC:
IBM Personal Computer 330
Pentium 133
16MB RAM
S3 Trio64V+ 1MB VRAM
Sound Blaster 16 ISA (CT2940)
Windows 98 SE
by Mr.Nacho
Thu 02 Feb, 2017 1:38 am
Forum: General
Topic: Audio Lag with PCem 11 (was able to repro in latest source)
Replies: 50
Views: 5526

Re: Audio Lag with PCem 11 (was able to repro in latest source)

I agree, the lag is much much less apparent in all the cases mentioned above. Thanks SarahWalker! Maybe my mind is playing tricks on me, but I feel _sometimes_ the music skips simply by running around the first level (Doom shareware). It happened before rev 627 but I feel it might happen more now. C...
by Mr.Nacho
Tue 31 Jan, 2017 1:50 pm
Forum: General
Topic: Audio Lag with PCem 11 (was able to repro in latest source)
Replies: 50
Views: 5526

Re: Audio Lag with PCem 11 (was able to repro in latest source)

To follow-up on my last reply, I did a few more tests. Nothing too fancy. I simply hard reset machines and check if the BIOS memory count test and sound ticks are in-sync. I don't even proceed to loading an OS. I tried with CGA and VGA video cards to see if it made a difference. I also tried with di...
by Mr.Nacho
Tue 31 Jan, 2017 4:02 am
Forum: General
Topic: Audio Lag with PCem 11 (was able to repro in latest source)
Replies: 50
Views: 5526

Re: Audio Lag with PCem 11 (was able to repro in latest source)

Unfortunately, I haven't noticed any improvements by using a slower CPU. The lag seems about the same. Even with the Acer 386SX25/N. With that being said, while testing different motherboard configurations, the lag even seems to occur when the BIOS is counting memory at startup. The numbers are done...
by Mr.Nacho
Mon 30 Jan, 2017 12:46 am
Forum: General
Topic: Audio Lag with PCem 11 (was able to repro in latest source)
Replies: 50
Views: 5526

Re: Audio Lag with PCem 11 (was able to repro in latest source)

Sure, here are the different configurations I tried with PCemV11. Another thing that I noticed (could be related or not) is if I press and hold the Down key while in the menu, it doesn't seem to cycle through the menu items as fast as on real hardware (or in DosBox). Might be something to investigat...
by Mr.Nacho
Sun 29 Jan, 2017 5:35 pm
Forum: General
Topic: Audio Lag with PCem 11 (was able to repro in latest source)
Replies: 50
Views: 5526

Audio Lag with PCem 11 (was able to repro in latest source)

Hello, First time poster. Many thanks for all the work done on PCem. Quite an amazing project. Looking forward to the next official release! I'm relatively new to PCem, as such, not sure if this has been reported before (or if I'm in the proper forum) -- please let me know if that's the case. Sound ...

Go to advanced search