Search found 5 matches

by Shoegazer
Fri 06 Apr, 2018 9:18 pm
Forum: General
Topic: SB16 MIDI in Windows ME
Replies: 6
Views: 821

Re: SB16 MIDI in Windows ME

Update: I've discovered that installing this Sound Blaster 16 driver seems to have fixed the sound issue in WInME - now I get full MIDI and digital sound in Prince of Persia and other DOS games. I'm not sure why that worked, could someone help explain? Also, after installing this driver, rebooting a...
by Shoegazer
Wed 21 Feb, 2018 2:32 am
Forum: General
Topic: SB16 MIDI in Windows ME
Replies: 6
Views: 821

Re: SB16 MIDI in Windows ME

Thanks for your reply. You reminded me to check into something else: In WinME I went to device manager > SB16 > resources and noticed that the IRQ was set to 7, even though the BLASTER variable as noted above sets the IRQ to 5 by default! So it can't be taking environment variables from there - so h...
by Shoegazer
Tue 20 Feb, 2018 10:55 pm
Forum: General
Topic: SB16 MIDI in Windows ME
Replies: 6
Views: 821

Re: SB16 MIDI in Windows ME

Okay, I've done some more testing with this. I looked at the default BLASTER environment variables for Win98 vs. WinME, and here's what I saw: Win98SE: BLASTER=A220 I7 D1 H5 P330 T6 WinME: BLASTER=A220 I5 D1 T4 P330 I then noticed no BLASTER line in WinME's autoexec.bat (so where was it being set, I...
by Shoegazer
Fri 16 Feb, 2018 11:00 pm
Forum: General
Topic: SB16 MIDI in Windows ME
Replies: 6
Views: 821

Re: SB16 MIDI in Windows ME

Yes I realize that, however I don't think WinME's poor DOS support goes much further than its lack of Real Mode DOS. In other words, I don't believe running DOS games inside Win98 or WinME would be much different. Of course, you might be right and I may be completely off base with my theory - so I'm...
by Shoegazer
Fri 16 Feb, 2018 6:41 pm
Forum: General
Topic: SB16 MIDI in Windows ME
Replies: 6
Views: 821

SB16 MIDI in Windows ME

Hello, I've encountered some weirdness with the Sound Blaster 16 in Windows ME. Specifically, games such as DOS Prince of Persia will not play any MIDI music (such as the intro theme) no matter how PCem is configured. I've also tried changing the WinME "MIDI Music Playback Device" setting, changing ...