SYS'ing with DOS 3.30 on XT using T130B

Support and general discussion.
Post Reply
SA1988
Posts: 227
Joined: Wed 30 Apr, 2014 9:38 am

SYS'ing with DOS 3.30 on XT using T130B

Post by SA1988 » Tue 12 Jun, 2018 4:11 pm

While formatting works fine, sys'ing (system transfer using sys.com C:) using the Trantor 130B in any XT clone (not on ATs where it works fine) results in the IBM/MS bios files (ibmbio/ibmdos/io.sys/msdos.sys) not being copied correctly or copied with 0 bytes.

And yes: I've used the wx-SDL2 build of PCem 14.

Zup
Posts: 57
Joined: Mon 30 Nov, 2015 10:47 am

Re: SYS'ing with DOS 3.30 on XT using T130B

Post by Zup » Wed 13 Jun, 2018 6:44 am

Is your disk empty?

As far as I remember, in MS-DOS 1, 2 and 3 SYS needed an empty disk to work. MS-DOS 4 needed a few sectors free at the beginning of the disk or it wouldn't work (so, in practice, it was the same as needing a completely empty disk). In DOS 5 an 6, SYS could work in any disk (if it had enough free space).

SA1988
Posts: 227
Joined: Wed 30 Apr, 2014 9:38 am

Re: SYS'ing with DOS 3.30 on XT using T130B

Post by SA1988 » Thu 14 Jun, 2018 1:45 pm

Ok, looks like this scsi card, for disk writes, requires a V20 at least.

Post Reply