Trying to get networking to work...

Support and general discussion.
Post Reply
alexmocanu
Posts: 10
Joined: Fri 05 May, 2017 6:54 pm

Trying to get networking to work...

Post by alexmocanu » Wed 13 Dec, 2017 11:36 pm

I've been trying to get PCem's (13) networking to work but I haven't had any success so far.

I tried using both the SLiRP and PCAP options. For PCAP I made sure I selected my real Ethernet card in the "Network device" field.
I tried using dynamic and static IP addresses, turned off the firewall, but so far no success.

Host machine: Windows 10 Home (1709) with WinPcap 4.1.3
Emulated machine: Award 430VX PCI / 64 Mb RAM / Pentium 133 / Windows 95 OSR 2 (I attached the config file to this post)

The network card was detected by Win 95 as "NE2000 Compatible"

Do you happen to have any details on how to get networking working, or is there something I'm missing?
Attachments
Win95.cfg
(1.28 KiB) Downloaded 28 times

jznomoney
Posts: 80
Joined: Sat 06 Dec, 2014 9:11 pm

Re: Trying to get networking to work...

Post by jznomoney » Thu 14 Dec, 2017 12:25 am

I've been using npcap from here https://nmap.org/npcap/

alexmocanu
Posts: 10
Joined: Fri 05 May, 2017 6:54 pm

Re: Trying to get networking to work...

Post by alexmocanu » Thu 14 Dec, 2017 1:35 pm

I tried using that version too.

I installed npcap with WinPcap compatibility options turned on (otherwise no network card would appear in PCem) and still didn't work.

alexmocanu
Posts: 10
Joined: Fri 05 May, 2017 6:54 pm

Re: Trying to get networking to work...

Post by alexmocanu » Thu 14 Dec, 2017 7:02 pm

I managed to get it working after I found the IRQ and Address settings in PCem and set them manually within the Win95 machine.

Manual resource allocation...brings back memories from 18 years ago... :lol:

Nice work Sarah & co. This release is the best yet.

Post Reply