Windows 3.0 real mode problem - with et4000ax

Support and general discussion.
Post Reply
ovctvct
Posts: 11
Joined: Wed 28 Oct, 2015 3:07 pm

Windows 3.0 real mode problem - with et4000ax

Post by ovctvct »

When trying to run Windows 3.0 MME in real mode, with AMI 386DX and ET4000ax, this happens:
Image

I'm using 256 color ET4TURBO drivers for 1024x768 mode if that matters.

Driver linK: http://www.iol.ie/~essentialsoft/win3/et4000-win30.vfd
User avatar
omarsis81
Posts: 857
Joined: Thu 17 Dec, 2015 6:20 pm

Re: Windows 3.0 real mode problem - with et4000ax

Post by omarsis81 »

I never heard of that Windows 3.0 release... did you try the same setting with the retail Windows 3.0 standard version?
tr.StEalTH
Posts: 30
Joined: Sun 12 Feb, 2017 5:58 pm

Re: Windows 3.0 real mode problem - with et4000ax

Post by tr.StEalTH »

You could try loading with /r or run setup /i Then select the devices instead of trusting Windows to select them.
Battler
Posts: 793
Joined: Sun 06 Jul, 2014 7:05 pm

Re: Windows 3.0 real mode problem - with et4000ax

Post by Battler »

He said he's running Windows 3.0 in real mode, therefore, with /r. :p
User avatar
omarsis81
Posts: 857
Joined: Thu 17 Dec, 2015 6:20 pm

Re: Windows 3.0 real mode problem - with et4000ax

Post by omarsis81 »

ovctvct wrote:When trying to run Windows 3.0 MME in real mode, with AMI 386DX and ET4000ax, this happens:

I'm using 256 color ET4TURBO drivers for 1024x768 mode if that matters.

Driver linK: http://www.iol.ie/~essentialsoft/win3/et4000-win30.vfd
Does it only happen with that et4000ax card? Did you try others?
Battler
Posts: 793
Joined: Sun 06 Jul, 2014 7:05 pm

Re: Windows 3.0 real mode problem - with et4000ax

Post by Battler »

- omarsis81: It's a bug with a specific set of ET4000AX drivers. The correct solution is to see if it's actually an emulator bug, and if yes, fix it.
tr.StEalTH
Posts: 30
Joined: Sun 12 Feb, 2017 5:58 pm

Re: Windows 3.0 real mode problem - with et4000ax

Post by tr.StEalTH »

I was thinking he was running /m tho both are force commands Battler. I shouldn't read so fast half the time. I wouldn't think it was a bug being he should be running 386 Enhanced mode for that build.
Post Reply