SIGSEGV after installing Trident TGUI9440 drivers in Win 3.11

Support and general discussion.
rakzom
Posts: 5
Joined: Mon 16 Nov, 2015 9:20 pm

SIGSEGV after installing Trident TGUI9440 drivers in Win 3.11

Postby rakzom » Tue 17 Oct, 2017 7:20 am

Hello,

I'm running PCem under Linux, changeset 893:a1f975126ff3.

PCem crashes moments after booting Windows 3.11 with Trident TGUI9440 drivers installed.

Backtrace without dynarec :

Code: Select all

Thread 11 "Main Thread" received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to Thread 0x7fffc06ce700 (LWP 27395)]
0x0000555555634496 in PUSH_W (val=255) at 386_ops.h:24
24                   writememw(ss, (SP - 2) & 0xFFFF, val);    if (cpu_state.abrt) return;
(gdb) bt
#0  0x0000555555634496 in PUSH_W (val=255) at 386_ops.h:24
#1  0x00005555556b187f in opPUSH_DX (rmdat32=5709392) at x86_ops_stack.h:40
#2  0x00005555556303ab in exec386 (cycs=666666) at 386.c:262
#3  0x00005555557b7fae in runpc () at pc.c:488
#4  0x00005555558be9e3 in mainthread (param=0x0) at wx-sdl2.c:191
#5  0x00007ffff53f3d0f in  () at /usr/lib/libSDL2-2.0.so.0
#6  0x00007ffff5449fea in  () at /usr/lib/libSDL2-2.0.so.0
#7  0x00007ffff7bc108a in start_thread () at /usr/lib/libpthread.so.0
#8  0x00007ffff47e624f in clone () at /usr/lib/libc.so.6
(gdb) quit


with dynarec:

Code: Select all

Thread 11 "Main Thread" received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to Thread 0x7fffc3ece700 (LWP 27481)]
0x0000555555634496 in PUSH_W (val=0) at 386_ops.h:24
24                   writememw(ss, (SP - 2) & 0xFFFF, val);    if (cpu_state.abrt) return;
(gdb) bt
#0  0x0000555555634496 in PUSH_W (val=0) at 386_ops.h:24
#1  0x00005555556b6eb0 in opPUSH_GS_w (rmdat32=24260) at x86_ops_stack.h:462
#2  0x00005555556be8c8 in op0F_w_a16 (rmdat32=6210728) at 386_ops.h:158
#3  0x00005555556d29bc in exec386_dynarec (cycs=666666) at 386_dynarec.c:785
#4  0x00005555557b7f39 in runpc () at pc.c:486
#5  0x00005555558be9e3 in mainthread (param=0x0) at wx-sdl2.c:191
#6  0x00007ffff53f3d0f in  () at /usr/lib/libSDL2-2.0.so.0
#7  0x00007ffff5449fea in  () at /usr/lib/libSDL2-2.0.so.0
#8  0x00007ffff7bc108a in start_thread () at /usr/lib/libpthread.so.0
#9  0x00007ffff47e624f in clone () at /usr/lib/libc.so.6


config :

Code: Select all

gameblaster = 0
gus = 1
ssi2001 = 0
voodoo = 0
model = sis496
cpu_manufacturer = 0
cpu = 10
cpu_use_dynarec = 1
cpu_waitstates = 0
gfxcard = tgui9440
video_speed = 5
sndcard = none
cpu_speed = 6
has_fpu = 1
disc_a =
disc_b =
hdd_controller = ide
mem_size = 16384
cdrom_drive = 200
cdrom_enabled = 1
cdrom_channel = 1
cdrom_path =
hdc_sectors = 17
hdc_heads = 15
hdc_cylinders = 1224
hdc_fn = dos622.img
hdd_sectors = 0
hdd_heads = 0
hdd_cylinders = 0
hdd_fn =
hde_sectors = 0
hde_heads = 0
hde_cylinders = 0
hde_fn =
hdf_sectors = 0
hdf_heads = 0
hdf_cylinders = 0
hdf_fn =
drive_a_type = 5
drive_b_type = 0
bpb_disable = 0
joystick_type = 0
mouse_type = 0
enable_sync = 1
netcard = ne2000
lpt1_device = none
vid_resize = 0
video_fullscreen_scale = 1
video_fullscreen_first = 1

[Joysticks]
joystick_0_nr = 0
joystick_1_nr = 0

[SDL2]
screenshot_format = png
screenshot_flash = 1
custom_width = 640
custom_height = 480
fullscreen = 0
fullscreen_mode = 1
scale = 2
scale_mode = 1
vsync = 1
focus_dim = 1
alternative_update_lock = 1
render_driver = opengl

[GL3]
input_scale = 3.000000
input_stretch = 0
shader_refresh_rate = 0.000000

[GL3 Shaders]
shaders = 0
SarahWalker
Site Admin
Posts: 1333
Joined: Thu 24 Apr, 2014 4:18 pm

Re: SIGSEGV after installing Trident TGUI9440 drivers in Win 3.11

Postby SarahWalker » Tue 17 Oct, 2017 7:30 pm

Doesn't reproduce for me. What exact TGUI drivers were you using? What video mode? Were you running Windows 3.11 or Windows for Workgroups 3.11? Any other drivers loaded?
rakzom
Posts: 5
Joined: Mon 16 Nov, 2015 9:20 pm

Re: SIGSEGV after installing Trident TGUI9440 drivers in Win 3.11

Postby rakzom » Wed 18 Oct, 2017 6:41 pm

I'm using this driver from vogons, 640x480 256 colours.
WfW 3.11 with NE2000 and GUS drivers.
SarahWalker
Site Admin
Posts: 1333
Joined: Thu 24 Apr, 2014 4:18 pm

Re: SIGSEGV after installing Trident TGUI9440 drivers in Win 3.11

Postby SarahWalker » Thu 19 Oct, 2017 8:01 pm

Fixed in rev 899.

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest