window resolution

Discussion of development and patch submission.
Post Reply
User avatar
laxdragon
Posts: 8
Joined: Wed 08 Jun, 2016 4:19 pm
Contact:

window resolution

Post by laxdragon » Wed 08 Jun, 2016 5:45 pm

Is there a option, (gui/config/command line) to set a fixed window resolution? I find it mildly annoying to have to resize the window manually on each launch. If not, consider it a feature request. I love how well PCem scales when display stretching is enabled. Another option would be for the app to simply remember the window position and dimension on exit, and restore them on launch.

User avatar
SarahWalker
Site Admin
Posts: 1598
Joined: Thu 24 Apr, 2014 4:18 pm

Re: window resolution

Post by SarahWalker » Thu 09 Jun, 2016 6:05 pm

There isn't at present, but I can certainly add something.

User avatar
laxdragon
Posts: 8
Joined: Wed 08 Jun, 2016 4:19 pm
Contact:

Re: window resolution

Post by laxdragon » Fri 10 Jun, 2016 1:49 pm

SarahWalker wrote:There isn't at present, but I can certainly add something.
Thanks much! BTW, Keep up the fantastic work. I love finally being able to run Win98 reliably with voodoo and awe32 support in an emulator. This is basically the software version of the retro PC I built.

User avatar
SarahWalker
Site Admin
Posts: 1598
Joined: Thu 24 Apr, 2014 4:18 pm

Re: window resolution

Post by SarahWalker » Fri 10 Jun, 2016 8:02 pm

Added at rev 518.

User avatar
laxdragon
Posts: 8
Joined: Wed 08 Jun, 2016 4:19 pm
Contact:

Re: window resolution

Post by laxdragon » Sat 11 Jun, 2016 3:25 am

Sweet! I'll check it out on the next release. Thanks!

AnnaWu
Posts: 43
Joined: Mon 12 May, 2014 6:10 pm
Location: Germany
Contact:

Re: window resolution

Post by AnnaWu » Sat 11 Jun, 2016 4:56 am

SarahWalker wrote:Added at rev 518.
Nice :)

User avatar
FredPJ
Posts: 31
Joined: Tue 15 Sep, 2015 1:55 pm

Re: window resolution

Post by FredPJ » Sat 11 Jun, 2016 6:48 pm

That's a very welcome addition, thanks!

Speaking of window resizing, as I mentioned before, it is quite hard to grab the window corner to resize it in high resolution displays (I use a 2k resolution desktop so the window edges are way too thin).
Will you please consider adding a status bar to PCem in the future, with an actual resizing corner area? Thanks.

Image

Post Reply