[Patch] Wyse 700 graphics support

Discussion of development and patch submission.
Post Reply
User avatar
JohnElliott
Posts: 100
Joined: Sun 31 Jan, 2016 7:29 pm

[Patch] Wyse 700 graphics support

Post by JohnElliott » Fri 16 Dec, 2016 10:40 pm

The Wyse 700 video card has a fixed-resolution 1280x800 display, with a 16x16 character bitmap.

I've tested this against real hardware with a handrolled test utility and with GEM.
Attachments
wy700.patch
(37 KiB) Downloaded 87 times

User avatar
JohnElliott
Posts: 100
Joined: Sun 31 Jan, 2016 7:29 pm

Re: [Patch] Wyse 700 graphics support

Post by JohnElliott » Fri 16 Dec, 2016 10:42 pm

I've put a copy of the character ROM at http://www.seasip.info/tmp/wy700.rom

User avatar
SarahWalker
Site Admin
Posts: 1714
Joined: Thu 24 Apr, 2014 4:18 pm

Re: [Patch] Wyse 700 graphics support

Post by SarahWalker » Sat 17 Dec, 2016 12:50 pm

It doesn't seem to be too happy switching out of 1280x800 mode back to text mode. Is this a known issue?
wyse_exit_graphics_mode.png
wyse_exit_graphics_mode.png (66.08 KiB) Viewed 2965 times

User avatar
JohnElliott
Posts: 100
Joined: Sun 31 Jan, 2016 7:29 pm

Re: [Patch] Wyse 700 graphics support

Post by JohnElliott » Sat 17 Dec, 2016 5:30 pm

OK, here's a path to vid_wy700.c that seems to improve matters for me.
Attachments
wy700fix.patch
(4.68 KiB) Downloaded 86 times

User avatar
SarahWalker
Site Admin
Posts: 1714
Joined: Thu 24 Apr, 2014 4:18 pm

Re: [Patch] Wyse 700 graphics support

Post by SarahWalker » Sat 17 Dec, 2016 10:08 pm

Yep, that seems to fix it. Committed to rev 601.

AnnaWu
Posts: 44
Joined: Mon 12 May, 2014 6:10 pm
Location: Germany
Contact:

Re: [Patch] Wyse 700 graphics support

Post by AnnaWu » Sun 18 Dec, 2016 10:36 am

SarahWalker wrote:Yep, that seems to fix it. Committed to rev 601.
pcem_emulator-pcem-1da7743fe788.zip
Can it be the "vid_wy700.c" is missing?

User avatar
SarahWalker
Site Admin
Posts: 1714
Joined: Thu 24 Apr, 2014 4:18 pm

Re: [Patch] Wyse 700 graphics support

Post by SarahWalker » Sun 18 Dec, 2016 11:00 am

Yes, as I'm apparently an idiot. Fixed in rev 604

AnnaWu
Posts: 44
Joined: Mon 12 May, 2014 6:10 pm
Location: Germany
Contact:

Re: [Patch] Wyse 700 graphics support

Post by AnnaWu » Sun 18 Dec, 2016 2:14 pm

SarahWalker wrote:Yes, as I'm apparently an idiot. Fixed in rev 604
Thanks for the fix, Sarah :)

Post Reply