Page 1 of 1

How can I change color on Hercules Mode

Posted: Sat 18 Feb, 2017 12:21 pm
by win3200
I want to change color on Hercules mode

Threre is 3 color type Monochrome Monitor

GREEN / AMBOR / WHITE

It can be change on DOSBOX as press F11 Key

How can I change color Monochrome, Hercules Mode

Re: How can I change color on Hercules Mode

Posted: Sat 18 Feb, 2017 12:26 pm
by omarsis81
That's a nice option in DOSBox, but unfortunately it is not (yet) available in PCem

Re: How can I change color on Hercules Mode

Posted: Sat 18 Feb, 2017 11:00 pm
by win3200
omarsis81 wrote:That's a nice option in DOSBox, but unfortunately it is not (yet) available in PCem

is it difficult to change ?

Re: How can I change color on Hercules Mode

Posted: Sun 19 Feb, 2017 5:52 am
by basic2004
Maybe PCem can emulate monitor color later.
Add 'Device Configure' of Hercules and MDA.

Display types are
RGB(It shows white from color monitor)
Green
Amber
White(It shows like an ivory color from actual white monochrome monitor)

and if PCem add to CGA monochrome mode too, we will choose CGA's display type
RGB, Composite, Green, Amber, White.

This link contains CGA monochrome patch from DOSBox.
http://www.vogons.org/viewtopic.php?t=29101

Re: How can I change color on Hercules Mode

Posted: Sun 19 Feb, 2017 3:18 pm
by omarsis81
win3200 wrote:
omarsis81 wrote:That's a nice option in DOSBox, but unfortunately it is not (yet) available in PCem

is it difficult to change ?
Although I'm not a programmer, I don't think changing the output color from white to green or amber would be difficult at all!
We should wait to hear from Sarah what she thinks.

Re: How can I change color on Hercules Mode

Posted: Sun 19 Feb, 2017 4:13 pm
by SarahWalker
Yeah, should be a pretty trivial change.

Re: How can I change color on Hercules Mode

Posted: Fri 10 Aug, 2018 12:55 pm
by BigAlUK
So did it ever happen?

Re: How can I change color on Hercules Mode

Posted: Fri 10 Aug, 2018 3:59 pm
by omarsis81
BigAlUK wrote:
Fri 10 Aug, 2018 12:55 pm
So did it ever happen?
Yes! It is available in the latest version