720kb floppy and SiS 496 error

Discussion of development and patch submission.
User avatar
omarsis81
Posts: 545
Joined: Thu 17 Dec, 2015 6:20 pm

720kb floppy and SiS 496 error

Postby omarsis81 » Wed 29 Mar, 2017 6:23 pm

I'm not sure if it is a bug from PCem or not, but here's what I observe:

Only happens with the SiS 496/497 motherboard

If I select in the Configure menu a 720 disk drive and configure it as 720kb in the BIOS
it gives the "Floppy disk(s) fail (40)" on the POST screen.

I could just press F1 and the POST continues, the floppy drive works fine, but maybe there's something wrong with the detection.
I tested it with two different BIOSes

Can someone else please reproduce this?
altheos
Posts: 37
Joined: Wed 24 Feb, 2016 7:27 pm

Re: 720kb floppy and SiS 496 error

Postby altheos » Thu 27 Apr, 2017 7:39 am

I reproduce this and can confirm that the message "Floppy disk(s) fail.." is very specific in setting a 720k drive in BIOS.
Battler
Posts: 793
Joined: Sun 06 Jul, 2014 7:05 pm

Re: 720kb floppy and SiS 496 error

Postby Battler » Thu 27 Apr, 2017 1:06 pm

I can also reproduce this.

Return to “Development”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests