Search found 206 matches

by SA1988
Sat 16 Dec, 2017 11:24 pm
Forum: Development
Topic: GAME Earth 2140 problem with sound blaster 16(sb1, sb pro)
Replies: 8
Views: 365

Re: GAME Earth 2140 problem with sound blaster 16(sb1, sb pro)

Hello play is going to play with WINDOWS SOUND SYSTEM sound was too quiet until time until Tom Walker made sound amplification thank you even play with audio setup CDROM I managed to mute the sound in the source code because the soundtrack WINDOWS SOUND SYSTEM is cdrom too loud and I can not get dr...
by SA1988
Fri 08 Dec, 2017 11:32 pm
Forum: Development
Topic: [Patch] Eagle PC Spirit
Replies: 2
Views: 230

Re: [Patch] Eagle PC Spirit

does this work with cga or mda?
by SA1988
Sat 02 Dec, 2017 6:42 pm
Forum: General
Topic: GEOS 2.0 doesn't work right.
Replies: 3
Views: 321

Re: GEOS 2.0 doesn't work right.

Ok, turns out it was 1.2.8.2 pro version that was tested here, not 2.0.
by SA1988
Fri 01 Dec, 2017 8:23 pm
Forum: General
Topic: GEOS 2.0 doesn't work right.
Replies: 3
Views: 321

GEOS 2.0 doesn't work right.

Tested by using ms-dos 6.22, with or without emm386, ami winbios 486, 32 mb ram, 486 dx/33, et4000ax, video speed fast 16-bit.
It basically does a flood of bad getpccache.
by SA1988
Mon 27 Nov, 2017 9:28 pm
Forum: General
Topic: Logitech serial driver hangs in Win3.1
Replies: 2
Views: 184

Re: Logitech serial driver hangs in Win3.1

Ok, lmouse.drv (included with Windows 3.1), PCem configured with the amiwin486, 16mb of ram, TVGA8900D (just for a test), rest is default.
by SA1988
Mon 27 Nov, 2017 8:01 pm
Forum: General
Topic: Windows 98 FE to SE upgrade crash
Replies: 11
Views: 370

Re: Windows 98 FE to SE upgrade crash

What exact crash are you having? log?
by SA1988
Sun 26 Nov, 2017 11:07 pm
Forum: General
Topic: Logitech serial driver hangs in Win3.1
Replies: 2
Views: 184

Logitech serial driver hangs in Win3.1

When using the Logitech serial driver in Windows 3.1 during the text setup with the Microsoft Serial Mouse selected in the PCem settings, it results in a freeze shortly before the GUI setup (but it works on real hardware).
I can give you a screenshot if needed.
by SA1988
Sun 26 Nov, 2017 2:20 pm
Forum: General
Topic: S3 Trio64 1mb reports as 2mb
Replies: 7
Views: 436

Re: S3 Trio64 1mb reports as 2mb

Pheraps you might take a look at the s3_init function to know that the culprit is there, especially the vram_max part.
by SA1988
Fri 24 Nov, 2017 1:21 am
Forum: Development
Topic: GAME Earth 2140 problem with sound blaster 16(sb1, sb pro)
Replies: 8
Views: 365

Re: GAME Earth 2140 problem with sound blaster 16(sb1, sb pro)

You need to set the blaster variable in autoexec.bat to make it work with the Sound Blaster series.
by SA1988
Sun 05 Nov, 2017 3:21 am
Forum: General
Topic: NT 3.1 s3 trio clock glitch
Replies: 11
Views: 645

Re: NT 3.1 s3 trio clock glitch

omarsis81 wrote:
SA1988 wrote:as for the glitch, here it is:

Did you take that screen with the latest commit of PCem? Because just a few days ago Sarah made some improvements on the S3 Trio64
http://pcem-emulator.co.uk/phpBB3/viewt ... ?f=3&t=658


Yes, this was made with the latest trio64 changes Sarah made.
by SA1988
Fri 03 Nov, 2017 7:44 pm
Forum: General
Topic: NT 3.1 s3 trio clock glitch
Replies: 11
Views: 645

Re: NT 3.1 s3 trio clock glitch

as for the glitch, here it is:
Image
by SA1988
Fri 03 Nov, 2017 12:01 am
Forum: General
Topic: NT 3.1 s3 trio clock glitch
Replies: 11
Views: 645

Re: NT 3.1 s3 trio clock glitch

BoisterousSleet75 wrote:Question: Is the OS/2 2.x/Warp 3/Warp 4.x font issue on S3 Trio64 still not fixed?


Well not yet fixed. Well, the font glitches are pretty self-explanatory. I'll upload a screenshot about it.
by SA1988
Thu 02 Nov, 2017 1:39 am
Forum: General
Topic: NT 3.1 s3 trio clock glitch
Replies: 11
Views: 645

Re: NT 3.1 s3 trio clock glitch

nvm, I was wrong, the clock is fine on PCem.
Edit: still speaking of the trio64 glitches and other anomalies regarding it, have you gotten around fixing the OS/2 2.x/3.x/4.x font issue? Just asking.
by SA1988
Tue 31 Oct, 2017 7:25 pm
Forum: General
Topic: NT 3.1 s3 trio clock glitch
Replies: 11
Views: 645

Re: NT 3.1 s3 trio clock glitch

Well the glitch is about the clock hands being all rectangles.
by SA1988
Sun 29 Oct, 2017 5:37 pm
Forum: General
Topic: NT 3.1 s3 trio clock glitch
Replies: 11
Views: 645

NT 3.1 s3 trio clock glitch

This small glitch happens if S3 trio64 drivers for NT 3.1 (found on the web as winntv.exe) are used in any color depth up to the maximum. However, moving the Clock application open to the border of the emulated screen, it slowly becomes normal until a certain point, also, based on my logs, it tries ...
by SA1988
Wed 23 Aug, 2017 7:54 pm
Forum: Development
Topic: [PATCH] AWE32 improvements
Replies: 17
Views: 1321

Re: [PATCH] AWE32 improvements

An irritanting 5 second loop is on the latest patch, in Win98 and NT and I suppose DOS, to reproduce it, just run any Windows version with support for the AWE32 enabled and let the OS boot.
by SA1988
Sat 22 Jul, 2017 7:59 am
Forum: General
Topic: Best way capture pcem video & audio
Replies: 16
Views: 1000

Re: Best way capture pcem video & audio

I use FFsplit.
by SA1988
Tue 18 Jul, 2017 8:28 pm
Forum: General
Topic: Best option for Windows 3.11 and high res/colours
Replies: 13
Views: 794

Re: Best option for Windows 3.11 and high res/colours

Just use the 1995-dated Trio64 drivers for win3.1x.
by SA1988
Mon 17 Jul, 2017 1:35 pm
Forum: Development
Topic: [Patch] Undocumented instructions and processor accuracy
Replies: 24
Views: 2987

Re: [Patch] Undocumented instructions and processor accuracy

The latest commit (in x86seg.c where it says "x86ss("Load CS call not present", seg & 0xfffc);" ) breaks win3.0 in protected mode. It should be set to x86np.
by SA1988
Mon 05 Jun, 2017 7:30 pm
Forum: Development
Topic: [Bug] Warcraft 2 displays nothing
Replies: 35
Views: 2095

Re: [Bug] Warcraft 2 displays nothing

Ok, then what if someone releases nightly builds of PCem outside this site? Well, those outside the site should at least try the latest commit.
by SA1988
Mon 05 Jun, 2017 5:57 pm
Forum: Development
Topic: [Bug] Warcraft 2 displays nothing
Replies: 35
Views: 2095

Re: [Bug] Warcraft 2 displays nothing

I don't give a flying **** about copyright or whatnot in general.
by SA1988
Sat 03 Jun, 2017 7:48 pm
Forum: General
Topic: [Partially-Solved] PCem v12 and Sound Lag
Replies: 124
Views: 6752

Re: [Solved] PCem v12 and Sound Lag

Side note: I'd like to know about why most of my bug reports/general reports get ignored. Just to say it in the kindest way. (like the recent the trio64 bug on OS/2, though one driver set doesn't have that issue in 1024x768 in 8bpp/16bpp). Aside from this, I have a patch to solve the GUI freeze in O...
by SA1988
Fri 02 Jun, 2017 6:08 pm
Forum: General
Topic: S3 Trio64 bugs in OS/2 2.1 and 3.0
Replies: 2
Views: 488

Re: S3 Trio64 bugs in OS/2 2.1 and 3.0

Update: after a long log research, these glitches happen, in the bitblt command (command 6 in accel_start),if foreground mix is 1, background mix is 0, vram mask is enabled (0xC0) all together. Windows doesn't use these values and that's why the glitches don't happen, because it disables the vram ma...
by SA1988
Sat 20 May, 2017 3:47 pm
Forum: General
Topic: [BUG] Windows 95 desktop corruption with S3 Trio64
Replies: 17
Views: 1406

Re: [BUG] Windows 95 desktop corruption with S3 Trio64

Ok then, why don't you use the Phoenix S3 Trio64 with 4MB of memory?
by SA1988
Sat 20 May, 2017 2:01 pm
Forum: General
Topic: [BUG] Windows 95 desktop corruption with S3 Trio64
Replies: 17
Views: 1406

Re: [BUG] Windows 95 desktop corruption with S3 Trio64

What drivers are you using? What machine? I don't encounter this issue, even with built-in drivers.
by SA1988
Thu 18 May, 2017 9:33 pm
Forum: General
Topic: S3 Trio64 bugs in OS/2 2.1 and 3.0
Replies: 2
Views: 488

Re: S3 Trio64 bugs in OS/2 2.1 and 3.0

Attached is a screenshot below:

20170518_232955.png
20170518_232955.png (9.72 KiB) Viewed 393 times
by SA1988
Thu 11 May, 2017 8:51 pm
Forum: General
Topic: S3 Trio64 bugs in OS/2 2.1 and 3.0
Replies: 2
Views: 488

S3 Trio64 bugs in OS/2 2.1 and 3.0

Okay, the trio64 drivers I have for OS/2 2.1x and 3.0 (and those work nicely on VPC2007, no issues) show a lot of graphical issues on PCem, such as. 1. 32-bit bpp is messed up with a redish color. 2. Garbled fonts when moving the windows around or clicking programs. (The built-in 864 drivers in Warp...
by SA1988
Sun 07 May, 2017 2:35 am
Forum: General
Topic: Feature request: revamping config files
Replies: 53
Views: 4814

Re: Feature request: revamping config files

IMO I also don't think a configurator program would be useful. That's overblowing featurecreep and going against KISS principles that make PCem already elegant as it is. Virtualizers that have them need them because they're designed for enterprise users in mind, which is more for a 'everything must...
by SA1988
Wed 03 May, 2017 7:12 pm
Forum: Development
Topic: [Bug] DOS Prompt on Windows 95 OSR 2 and S3 Trio64...
Replies: 19
Views: 2360

Re: [Bug] DOS Prompt on Windows 95 OSR 2 and S3 Trio64...

Just tested with DOSBox-x, also happens there, with the built-in s3mm.drv as well as the ID (CRTC 0x30) set to 0xe1.

Go to advanced search